Szezonértékelő sorozat I.

Véget ért a Divízió II-es bajnokság számunkra az alapszakasszal. Összesen négy meccset játszott csapatunk idén. Mindössze négy éves egyesületként sok élménnyel és tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amelyeket a jövőben fel fogunk használni edzéseken, így szolgálva a csapat fejlődését. A részletes helyzetértékelésre felkértük csaptunk néhány játékosát, akik edzői szerepet is betöltenek, illetve szakosztály vezetőnket. Ebben a sorozatban olvashatjátok az interjúkat! Elsőnként vezetőedzőnket és szakosztály vezetőnket kérdeztük!

Varga Tamás – vezetőedző, szakosztályvezető

Milyen volt a felkészülés a szezonra, mire számítottál a szezon elején?

Nagyon nehéz mozgásra bírni a csapat nagy részét, így a legtöbb edzésen kevesen voltunk, nem tudtunk úgy haladni a felkészülésünkkel ahogy az elvárható lett volna! Voltak hiány posztok is, amit másik csapat együttműködésével próbáltunk orvosolni, több kevesebb sikerrel.

Újoncként nagyon nehéz volt a szezon kezdés! Rengeteg papírmunka, igazolások, sportorvos, biztosítás, szülői igazolás stb. Figyelni kellett, hogy minden pályakellék meglegyen, az összes játékos rendelkezzen a kötelező felszereléssel, na nem volt egyszerű! Első szezonunk volt a bajnokságban, már az elején kaptunk hideget és meleget, de ehhez a megalakulásunk óta már hozzászoktunk.

A sorsolás nem volt túl kegyes hozzánk, elég nehéz csoportba kerültünk, egyedül a diósdi gárda volt aki a legközelebb állt tudásban hozzánk, de még ők is évekkel előttünk vannak játék rutinban! 

 Hogyan értékeled a szezont? Milyen jó dolgokat tapasztaltál, mit kellene javítani esetleg a csapat és a te magad szintjén?

 Leszámítva a kemény meccseket és, hogy mindegyiket elveszítettük, amire számítani is lehetett, a jó hangulat végig megmaradt a csapatban. Nem kezdte el senki szapulni a másikat, nem volt hibáztatás, személyeskedés, mindig előre néztünk.

A szezonban volt jó és rossz tapasztalat is: sajnos voltak olyan csapattagok, akik fejben elfáradtak és feladták, cserben hagyták a társaikat. De szerencsére több olyan személyt is ki tudok emelni, akire pedig pozitívan hatott a megmérettetés. 

A jövőt illetően milyen kilátásokban bízol? Mi kell ahhoz, hogy jobb eredményt érjen el a csapat? Te ehhez hogyan fogsz hozzájárulni?

Szeptemberben kezdődik a felkészülés, de előtte augusztusban lesz egy edzőtáborunk, ami toborzással egybekötött esemény lesz. Próbáljuk a már említett hiány posztokra megtalálni az embereket. Az őszi felkészülés inkább fizikális lesz, az állóképességet próbáljuk meg fejleszteni különböző feladatokkal és ez mellett pedig a konditerem használat is ajánlott lesz mindenkinek. Egyre több eszközzel rendelkezünk ezekhez a feladatokhoz, bízom benne, hogy csapatszinten, minden edzésen jó sokan leszünk. Év végétől pedig folytatjuk a technikai részekkel!

Több közös edzést szervezünk más csapatokkal, több toborzót tartunk, próbáljuk a városban egyre jobban népszerűsíteni ezt a sportot, ehhez az kell, hogy minél több eseményen részt vegyünk.

Az eredményeket csak akkor lehet hozni, ha mindenki belead 100%-ot és rám is igaz! Sokkal többet kell megkövetelnem a csapattól, keményebb kézzel kell fogni őket, hogy tényleg meglegyen a várt fejlődés! Az egységek vezetői már meg vannak, nekünk kell úgy együttműködni, hogy a csapat évről évre folyamatosan fejlődjön!

Cél a jövő évi bajnokság! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük