A Szenteknél jártak az oroszlányi Mackók és Bocsok

Az elmúlt vasárnap átestek a tűzkeresztségen az Oroszlány Bears Amerikai Football Csapat utánpótlás játékosai. A DNS Sportközpontban a Diósd Saints U16 és U13 korosztályos csapatai látták vendégül fiataljainkat.

A leginkább szintfelmérőnek nevezhető felkészülési mérkőzéseken az eredmény nem, csak az önfeledt sportélmény volt fontos mindkét amerikai football csapat részéről, ezért számszerű eredményekről nem számolunk be. Annyit azért kijelenthetünk, hogy a diósdiak előttünk járnak az úton, de lelkesedésben és elszántságban minden mackótestvér odatette magát.

Varga Tamás és Hermann Emőke tanítványai húsz fővel alkották a két korosztály csapatát, melyben 5 évestől a 16 évesig lányok és fiúk vegyesen szerepeltek.
Közös bemelegítéssel indult a találkozó, majd két-két 2×10 perces mérkőzésen a kismackók a kezdeti elfogódottság után, több hatpontost is szerezve megmutatták magukat a hazai amerikai football térképre már rég feliratkozott házigazdáknak és a csapatot szép számban elkísérő oroszlányi szülőknek.

Ahogy a vezetőedző, Pici Bá’ fogalmazott, a vasárnapi meccsek azon túl, hogy érzelmileg is feltöltődést hoztak, jól szolgálták a felkészülést a májusi kupanapra, ahol már élesben játszanak az oroszlányi srácok. Rendkívül pozitív benyomásokkal térhetünk haza, különösen azért mert néhány fiatal az edzésen mutatott teljesítményét felülmúlva szerepelt a Szentek ellen.

Természetesen, a folytatás sem marad el. Reményeink szerint, hamarosan Oroszlányban vendégszerepel a Diósd Saints utánpótlása.

Go Bears!

Képek a Facebook oldalunkon érhetők el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük