Sisak, vért és tojáslabda

Augusztus utolsó napján városunkba látogatott egy aréna mérkőzés erejére a Diósd Saints felnőtt csapata akik az előző idényben a MAFSZ Div II. bajnokságában szerepeltek. A nézőtéren szép számmal jelenlévő szurkolók a bemelegítést követően igazi harcosokat láthattak a pályán.

Itt kötelező a protektoros nadrág, a vállvédő, a sisak és nem mellékesen a fogvédő is. Ezekre a felszerelésekre szükség is volt, mert a játékosok az első pillanattól kezdve keményen – de nem durván – egymásnak estek. Az első félidőben mind a két oldalon parádéztak a védelmek, melynek köszönhetően a nézők az első két negyedben touchdown-t nem láthattak, de a játék szinte minden egyéb elemét élvezhették. A nagyszünetre a csapatok 2 – 0 -s Saints vezetéssel mehettek, melyet egy safety-nek köszönhettek a vendégek.
A pihenőt követően hangos biztatás mellett álltak fel ismét egymással szemben a Medvék és a Szentek. A harmadik játékrészben tovább folytatódott a kemény harc és messziről lehetett hallani az egymásnak csapódó vértek és sisakok hangját. Ebben félidőben az eredményjelzőn egy elkapott TD-nek köszönhetően a Bears oldalán is megjelentek a pontok. A Medvék a lefújás pillanatáig küzdelmes mérkőzésen mentek előre, nem ismerve elveszett labdát.
A végén az eredményjelző a Saints győzelmét mutatta, de a Bears is győztes volt, hiszen kevesebb mint egy évvel a csapat megalakulása után színvonalas meccset játszottak egy sokkal tapasztaltabb ellenféllel.


Győztek a mérkőzésre kilátogató szurkolók is, hiszen városunkban először láthattak felnőtt amerikai foci meccset, két egyenrangú csapat részvételével.


Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom amikor Oroszlányon egy sporteseményen olyan szavakat hallunk mint huddle, sack, tackle, interception vagy éppen touchdown.

Oroszlány Bears – Diósd Saints6 : 24

Fotó: Szilágyi György (Lunapix)

Egy kis animáció a végére:

Touchdown Barni
Benito
Futás Bence
Futás2 Bence
Tackle
Interception Benito

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük