Zsírosbödön bowl bezsebelve!

Július 10-én Alattyán adott otthont az I. Zsírosbödön bowl kispályás amerikai foci kupának, melyet az Oroszlány Bears csapata nyert meg. De ne szaladjunk ennyire előre.

A “Zsír on the fest” nem egy új keletű kezdeményezés, évek óta megrendezésre kerül a településen. Ebben az évben viszont a szervezőknek jött az a remek ötlete, hogy a hagyományos gurulós foci mellett rendeznek egy tojás foci kupát is. Valamikor az év elején meg is jelent ez a FB-n, melyre természetesen a Bears csapata rögtön rá is mozdult.
“Menjünk és hozzuk el a kupát! Ez kell nekünk!”
Az idő előre haladtával egyre többször lehetett az edzéseken hallani az ilyen mondatokat, pedig még az se volt tudott pontosan milyen csapatok indulnak.

Júliusra ez is kiderült. A Bears mellett házigazda Wolverines és a viharsarki szálltak harcba eme nemes kupáért. Jó hangulatú, kemény, de mindvégig sportszerű mérkőzések szép játékot hoztak és izgalmakat is tartogattak.
Az összes mérkőzés itt megnézhető, a cikk további részében ennek a videónak az idejére lesznek zárójelek között hivatkozások.

Az első meccsen a Wolverines szoros csatában 14 – 12 -re bizonyult jobbnak a Vitézeknél. Ezen a találkozón is szerephez jutottunk, mert Balázs, Balos és Barni voltak a játékvezetők.

Ezt követően jöttek a mi meccseink. Először a Vitézek ellen (1:35:45) indítottuk el játékot ami látszott, hogy nem lesz egyszerű. Hosszabb – rövidebb játék mind a két oldalon volt, de pontot egyik csapatnak se sikerült elérni. A félidő második részében (1:49:55) a Vitézek rosszul adtak fel egy snap-t, melyre Alex szemfülesen lecsapott (vagyis inkább csak oda kellett sétálni a labdához) és átment vele az alapvonalon. Örültünk, hogy TD, de végül a bíró nem adta meg a pontot, mert a játék a bírói sípszó után indult. Maradt a 0 – 0.
A védelem viszont továbbra is nagyon jól működött, nem engedte ki az ellenfelet a saját térfeléről. Ennek eredménye lett, hogy a következő támadást a Bears a Vitézek térfelének közepéről indíthatta és ha már ott volt akkor Márkó passzából Gábor be is vitte az első TD-t (1:51:40). Bears – Vitézek: 6 – 0. A félidő végéig nem is változott az eredmény.
A második játékrész is az elsőhöz hasonlóan folyt. Jó védekezés, szép támadások, eredményes QB futásokkal, de pontok nélkül. Aztán megint jött egy szép passz Márkótól, most éppen Mirkónak az EndZone-ban aminek az eredménye egy újabb TD (2:07:10).
Bears – Vitézek: 12 – 0 ami egyben a végeredmény is lett.

Rövid pihenő után már a Wolverines csapatával nézett farkasszemet a Bears (2:33:20), ami szintén nem ígérkezett sétagaloppnak. Most már tudjuk nem is volt az.
Rögtön az első támadásunknál (2:33:40) megfogták Mátét a saját EndZone-ban és egy safety-vel gyorsan 0 – 2 lett. Jöhettek a helyiek az első támadással (2:35:50) amikor egy rövid passz után szépen lefordult a támadójuk és meg se állt a gólvonalig. Sajnos 0 – 8.
Az extra pont kísérletüket szépen megfogtuk, ismét jöhettek a Bears támadók. Futással próbálkoztunk (2:37:50), de Tordát levitték. Hogy pontosan hol azt még videózást követően se sikerült megállapítani ezért maradt a bírók pályán hozott ítélete, safety. Máris 10-zel vezetett az ellenfél. Mi van itt? Ennyire bent maradt a csapatunk az öltözőben és a fejekben még az első meccs sikere van? Ki tudja. Az biztos, hogy szét volt esve a csapatunk.
Amikor már úgy nézett ki kezdünk felállni a pofon után akkor jött egy újabb. Egy rosszul sikerült passz (2:45:50) után az ellenfél pár yard-ra a gólvonaltól indíthatta a játékot és ezt egy gyors passzal rögtön TD-re is váltották. Sőt, az extra pont is jó lett. Bears – Wolverines: 0 – 18.

Amikor Márkó rövid passzával Torda futott egy szépet (2:50:00) akkor egy új fejezet kezdődött.
Az első TD -t Márkó QB futásával értük el (2:50:50), ami után az extra pont is QB futással született meg. Máris 8 – 18, de még nem volt vége az első félidőnek. Gábor jó helyezkedésének köszönhetően interception-t szerzett, melyet vissza is hordott (2:54:12), újabb TD. Ezzel kialakult a félidőre a 14 – 18 állás, még mindig a Wolverines javára.
A második félidő elején a Bears védők is megmutatták, hogyan kell az ellenfél QB-ját levinni a célterületen belül (2:58:33) és ezzel behúzni a 2 pontot. Már csak két pont a különbség, de továbbra is a helyi csapat vezetett 16 – 18.
Ahogy pedig Márkó egy újabb QB futással megszerezte az újabb Bears TD-t azt mindenkinek érdemes megnézni (3:02:07)! Ezzel már a medvéknél az előny!!!
Extraként jött a két (extra) pont, amit Torda futása után (3:04:03) kaptunk, máris 24 – 18 IDE!
Azonban nem véletlenül rozsomák a helyi csapat neve, hiába kaptak zsinórban 24 pontot, nem adták fel. Ennek meg is lett az eredménye, egy gyors rövid passz után egy TD-vel egyenlítettek (3:07:15), 24 – 24.
Kevesebb mint egy perc volt vissza a meccsből amikor egy újabb remek Torda futásnak köszönhetően az Wolverines térfelének feléről indíthatta Tanbá a snap-t, melyet Márkó QB futással egészen a célterületig vitt. Ez pedig TD -t és egyben győzelmet is jelentett nekünk!
Bears – Wolverines: 30 – 24

Jöhetett az önfeledt ünneplés (3:19:15) hiszen ez azt jelentette, hogy a Bears emelhette magasban a győztesnek járó kupát is.

I. Zsírosbödön kupa végeredménye:
1. Oroszlány Bears
2. Jászberény Wolverines
3. Viharsarki Vitézek

A torna MVP címét a Bears csapatából Gánics Torda érdemelte ki.

Köszönet a játékosoknak akik Salgótarjánból csatlakoztak a Bears-hez, a Vitézek és a Wolverines csapatának a sportszerű játékért és természetesen a szervezőknek ezért a remek napért.

KÖSZÖNJÜK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük